Kwaliteit Nordic Walking

Om het Nordic Walking te ontwikkelen en wetenschappelijk verder te onderbouwen is de International Nordic Walking Association (INWA) opgericht. Hierin zijn naast vertegenwoordigers van Polar Electro, Exel en Odlo, afgevaardigden uit alle landen waar Nordic walking wordt uitgedragen. Zij doet dit samen met organisaties uit Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, Frankrjk, Finland, Noorwegen en de USA.

Nordic Walking Nederland wordt vertegenwoordigd door Elmakes: de importeur van de Elmakes poles, oprichter van de Stichting en verzorger van de opleiding tot instructeur.
Nordic Walking Nederland werkt nauw samen met de partners van de INWA. De Stichting Nordic Walking Nederland (SNWN)en de INWA staan garant voor kwaliteit.Om dit te waarborgen zijn alle INWA gecertificeerde instructeurs opgenomen in een centraal register en moeten zij zich regelmatig bijscholen. U kunt deze instructeurs vinden op de website www.nordicwalking.nl 


In juli 2004 is de Stichting Nordic Walking Nederland opgericht die de kwaliteit bewaakt. 
De Stichting heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat instructeurs zich houden aan bepaalde regels om de kwaliteit hoog te houden. De groepsgrootte in de techniektrainingen is bijvoorbeeld maximaal 6 personen. Individuele aandacht voor de cursisten is belangrijk.
Om optimaal van deze sport te kunnen genieten, is het belangrijk dat de cursisten de techniek goed aanleren.
Dit betekent dat als u de sport wilt leren, u dat het beste kunt doen bij een instructeur die verbonden is aan de Stichting Nordic Walking Nederland.