Team - Sportwandelen

Martin Riem Sport Wandelen
Martin Riem Vis
​Martin Riem Vis

INWA instructeur Nordic Walking

Lid van de Stichting Nordic Walking Nederland

Mijn naam is Martin Riem Vis, geboren op 17 november 1959. Ik ben al meer dan 20 jaar fysiotherapeut en sinds juni 2004 instructeur Nordic Walking. Daarvoor begeleidde ik al 3 jaar groepen Sportief Wandelen.
Pro Motion is de naam die ik aan mijn onderneming heb gegeven en betekent letterlijk: “vóór bewegen”.
Het mooie van Nordic Walking vind ik de techniek die eraan verbonden is. Het is niet even je stokken pakken en op pad gaan. De opbouw en methodiek van de techniek zoals die door de INWA wordt uitgedragen, vind ik heel goed. 
In het begin van Nordic Walking ging ik vanuit mijn fysiotherapiepraktijk al heel snel met mensen die slecht ter been waren in een één op één situatie naar buiten om te “Nordiccen”. Ik wist dat deze stokken ook fantastische hulp- en steunmiddelen moesten zijn. Al gauw konden mensen hun wandelafstand verdubbelen en sinds juni 2006 heb ik een revalidatieprogramma ontwikkeld, die door de gemeente Maassluis en Vlaardingen ondersteund wordt. De techniek is echter voor deze doelgroep wel aangepast. De resultaten zijn fantastisch. 

Het is heel leuk om les te geven. Mensen vinden het heerlijk om buiten in de natuur te zijn en genieten van de manier van bewegen en van het samen bewegen. Om daar deel van uit te maken vind ik geweldig. Mijn uitdaging is mensen in 6 lessen een goede techniek bij te brengen en plezier in bewegen te geven. Beheersing van een goede techniek ziet er voor het oog mooi uit en daar kan ik van genieten. 
Naast workshops en techniektrainingen bieden we al meer dan een jaar conditietrainingen aan. Ik geniet van de gezellige sfeer in deze groepen. Momenteel zijn er 85 leden die één of meerdere keren per week aan hun conditie en techniek werken. Hier ben ik erg trots op.
Ik hoop nog heel lang door te mogen gaan met Nordic Walking.

Gerda van Velzen wandelbegeleidster
Gerda van Velzen
Gerda van Velzen

Wandelbegeleidster conditietrainingen

Ik ben Gerda van Velzen, geboren op 17 september 1958 en sinds september 2007 met plezier werkzaam als wandelbegeleidster Nordic Walking bij Pro Motion. Tevens bekwaam ik mij als instructrice Nordic Walking, waardoor ik ook workshops en technieklessen kan geven.
In mijn vrije tijd houd ik me ook veel bezig met tennissen. 
Ik ben een buitenmens en besloot om begin 2007 Nordic Walking lessen te gaan volgen bij Pro Motion, zodat ik in de winter ook een buitensportactiviteit kon beoefenen.
Het beviel goed en toen Martin mij vroeg om de maandagmorgengroep te begeleiden zag ik dit als een nieuwe uitdaging. Inmiddels ben ik ook inzetbaar in de andere groepen. 
Naast Nordic Walking wandelbegeleidster als ben ik ook werkzaam als officemanager bij een Internationaal bedrijf.
Het leuke van het begeleiden van een eigen Nordic Walking groep, is dat ik mensen vooruit zie gaan qua conditie, en dat ik ze op een gezellige manier kan laten genieten van de prachtige natuur. 
In mijn lessen geven we aandacht aan een Warming-Up, een stukje techniek en een stukje conditie opbouw tijdens een heerlijke wandeling.
Na de Cooling Down drinken we gezamenlijk nog even koffie.
Het mooie van Nordic Walking is dat de mensen op hun eigen niveau invulling geven aan een sportactiviteit die ook nog eens conditieverhogend is.
Ik heb gekozen voor Pro Motion omdat het niet alleen voor kwaliteit staat, maar ook aandacht heeft voor alle deelnemers!