Reviews Revalidatieprogramma Nordic Walking

Nordic Walking kan je helpen !

Enige tijd geleden ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij op een goede manier zou willen leren om te lopen met Nordic Walking stokken.

Ik ben 65 en bijna twee jaar geleden kreeg ik een nieuwe heup. Helaas ben ik na de revalidatie steeds kleinere stappen gaan maken.Ook heb ik vaak een vervelende  pijn tijdens het lopen. Mijn andere heup zal op enig moment ook aan de beurt komen, maar ik wil dat zo lang mogelijk uitstellen.

Ik had het idee dat Nordic Walking mij zou kunnen helpen.

Ik zag echter voortdurend groepjes wandelaars vreemde bewegingen met die stokken maken. De stokken sleepten over de grond, de wandelaars liepen erg langzaam  en het zag er allemaal niet erg dynamisch uit.

Om het goed onder de knie te krijgen heb je dus deskundige begeleiding nodig, was mijn conclusie.

Via internet kwam ik bij Martin Riem Vis in Maassluis terecht. Na een intake zijn we aan de slag gegaan.

Ik heb 3 lessen gehad waarin Martin mij de stokken op de juiste wijze leerde gebruiken.

Elke les voegde hij een nieuw onderdeel toe en in de tussenliggende week kon ik zelf oefenen. Martin leende mij daarvoor alvast stokken van de juiste lengte. 

De volgende les controleerde Martin eerst mijn vorderingen, voordat hij de beweging verder uitbreidde.

Door deze logische opbouw in de lessen, heb ik mij de techniek snel eigen gemaakt.

Ik loop nu veel beter en sneller, maak grotere stappen en ik heb beslist minder pijn tijdens het lopen.

Voor mij is Nordic Walking een welkome aanvulling op mijn oefenprogramma.

Ik ben erg blij dat Martin de techniek mij op deskundige wijze  heeft aangeleerd!   

Joke

12 oktober 2017


NORDIC WALKING helpt echt !!

Ik ben 58 jaar en lange tijd had ik last van mijn rechter heup. Het begon met een sluimerende pijn, maar deze werd steeds heftiger. Ook de spierkracht verdween. Ik zakte zelfs geregeld door mijn heup heen. Met name met traplopen.

Door mijn huisarts werd ik doorverwezen naar een fysiotherapeut. Zodoende kwam ik terecht bij Martin Riem Vis. Hij constateerde dat de klachten vanuit de peesplaat kwamen. Na eerst een aantal behandelingen ben ik onder zijn begeleiding begonnen met Nordic Walking. Dit was voor mij een OPENBARING! Ik heb altijd een hekel aan wandelen gehad en ik liep ook slecht.

Door zijn aanwijzingen is mijn houding aanzienlijk verbeterd. De stokken (poles) geven mij ondersteuning. Ik loop nu zo veel beter! Mijn pijnklachten zijn volledig verdwenen en mijn spierkracht is helemaal terug.

Ik denk dat Nordic Walking zoveel mensen kan helpen. Daarom raad ik een ieder aan het eens te proberen. Maar wel onder deskundige leiding, want het is naar mijn idee wel heel belangrijk dat je de techniek goed aanleert. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik ermee ben begonnen en ik dank Martin Riemvis voor zijn professionele lessen.

Ria

29 maart 2018  

Nordic Walking: jong geleerd, veel fitheid en dynamiek.

Na een voetoperatie ruilde ik tevreden mijn krukken in voor nordic walkingpoles. Na een paar individuele lesjes, liep ik al lekker mee in de groep. Na twee maanden uit het gips liep ik met gemak een dag 12 en de volgende dag 16 kilometer in de bergen. Nordic walking heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen. Het benutten van je romp ontlast je onderlichaam.

In een groep zijn altijd diverse niveaus, de les is zo ingericht dat er ruimte is om je eigen tempo te volgen. In een gemoedelijke ontspannen sfeer en omgeving ben je actief. Ik was verbaasd over de dynamiek in de techniek.  Het vraagt coördinatie en kracht in je armen om de poles met vaart de aarde in steken. Zeker als je daarbij hardloopt of huppelt. Ja, huppelen het mag, heerlijk om het kind in jezelf vrij te laten. Het geeft een blij gevoel en vraagt meer van je uithoudingsvermogen dan hardlopen doet. Vanuit revalidatie perspectief heb ik het niet meer nodig en ik doe ook aan andere sporten. Toch is er reden genoeg om dit erbij te blijven doen!

Persoonlijk herken niets van de vooroordelen over Nordic Walking. Ik heb er veel plezier in en dat gun ik een ander ook. Kom gewoon eens ervaren. Meningen zijn er om bij te stellen.

De enthousiaste begeleiders van Nordic Walking Riem Vis bieden een professionele gevarieerde les en creëren een toegankelijk sfeer waarin deelnemers zich op hun gemak voelen.

Vrouw 1978  

Hoi Martin.

Onderstaand een korte weergave van mijn ervaring met Nordic Walking als therapie.

Als gevolg van herniaklachten dat gepaard ging met spierkrachtverlies in mijn linker been, kwam ik terecht bij fysiotherapiepraktijk van Martin Riem Vis.Na korte tijd adviseerde hij mij om als revalidatie en herstel te gaan Nordic walken, omdat ik steeds als gevolg van mijn verminderde spierkracht door mijn knie zwikte en ik mij onzeker voelde in het lopen.Na een korte instructie over het hoe en wat achter Nordic Walking kreeg ik 2 “poles” (stokken) mee en ben gaan wandelen.

Al snel merkte ik veel steun te ondervinden van de poles. Dit gaf mij vertrouwen. Door dit vertrouwen en steun ging het lopen mij al snel beter af.

Het lopen zorgde voor beweging, buiten zijn en belangrijkste het ontwikkelen van kracht en stabiliteit

Het herstel zette zich voort en ik overweeg zelfs na mijn volledige herstel te gaan Nordic Walken. Nordic Walking kan ik iedereen aanraden als therapie. Naast dat het zeker in het begin steun en vertrouwen geeft is het ook leuk om te doen.Het zorgt ook voor het gebruik van armen en de rest van het bovenlichaam.

Groetjes TdW